Warning: Use of undefined constant SUBLIST_COMPATIBILITY_MODE - assumed 'SUBLIST_COMPATIBILITY_MODE' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/rpgbg/public_html/rage1751/wp-content/plugins/subList.php on line 11
rage1751 » Тоскана

rage1751

Тоскана

Франц ІСлед смъртта на последния херцог от рода Медичи, Тоскана преминава във владението на Испания. Същата година обаче започва Войната за Полското наследство, в течение на което испанският инфант и наместник в Тоскана, завладява Кралството Неапол. Съгласно мирния договор Карл VІІ (испанският инфант) получава във владение Неполитанското кралство в замяна на някои отстъпки от страна на Испания – една от които е преминаването на Тоскана във властта на Хабсбургите. Карл VІ (Свещения Римски Император) дарява тези земи на своя зет – съпруга на Мария Терезия – Франц Стефан Лотарингски. След смъртта на Карл VІ, Франц бива избран за император на СРИ и се връща във Виена. Мария Терезия пък застава начело на Австрия, което предизвиква започването на Войната за Австрийското наследство.

След завършването на войната Франц І се отказва от Императорския трон, позовавайки се на влошеното здраве и се оттегля в своите владения в Тоскана. За жалост неговия престой там започва с една местна война. Папството, с подкрепата на Неапол се опитва да нахлуе в Северна Италия. За щастие с подкрепата на Австрия и Пиемонт, Франц успява да постигне мирно съглашение с Папата.

Столица: Флоренция
Брой на населени места: 5 (4 големи града, 1 среден град)
Икономическа ефективност: 90
Парична единица: Флорини

Династия: Хабсбург
Владетел: велик херцог Франц І
Наследници: І. Анна ; ІІ. Иосиф

ТосканаОбосновани претенции към троновете на:

1. Австрия

Велико Херцогство Тоскана – неигрова

  1. Пиза
  2. Перуджа
  3. Флоренция – столица
  4. Прато
  5. Лука