Warning: Use of undefined constant SUBLIST_COMPATIBILITY_MODE - assumed 'SUBLIST_COMPATIBILITY_MODE' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/rpgbg/public_html/rage1751/wp-content/plugins/subList.php on line 11
rage1751 » Норвегия

rage1751

Норвегия

Ханс ІІГерб на НорвегияДревното викингско кралство Норвегия, се възражда след близо 700 години през 1730, когато по завещание оставено от датският крал Фредерик ІV кралство Дания се разделя на две – Дания и Норвегия. Дания се поема от старшия син на Фредерик Кристиан VІ, докато Норвегия се пада на по-малкият – Ханс ІІ.

Не особено далновиден и амбициозен като крал, Ханс ІІ напълно се подчинява на съветите на своя брат и съсед Кристиан VІ Датски. След смъртта на Кристиян през 1746 обаче Ханс бързо разбира, че не може също толкова да се довери на съветите на своя племенник, новият датски крал Фредерик V. Опитвайки се да запази близките политически (или по-скоро роднински) отношения, Ханс едновременно с това се стреми и да се разграничи от откритата враждебност на племенника си към Прусия и Великобритания. Ханс смята че единственият и смъртен враг на семейството му (а не държавата му) е управляващата Шведска династия.

 

Столица: Орста
Брой на населени места: 5 (1 голям град, 2 средни и 2 малки града)
Икономическа ефективност: 90Норвегия - метрополия
Парична единица: датски крони

Династия: Олденбург
Владетел: крал Ханс ІІ
Наследници: І. Ханс ; ІІ. Адолф

Кралство Норвегия – неигрова

  1. Орста – столица
  2. Мо
  3. Домбас
  4. Елнесваген
  5. Риндал