Warning: Use of undefined constant SUBLIST_COMPATIBILITY_MODE - assumed 'SUBLIST_COMPATIBILITY_MODE' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/rpgbg/public_html/rage1751/wp-content/plugins/subList.php on line 11
rage1751 » Венеция

rage1751

Венеция

Карло РуциниГерб на ВенецияНявга влиятелен и богат , Градът на Каналите е в залеза си. Войните за запазването на своята независимост срещу Османската Империя, Австрия и съседите в Италия изчерпаха силите на Венеция. Други правила бяха въведени в света за търговия, война и политика. Правила към които Венеция така и не успя да се приспособи.

В момента републиката се намира под вещото ръководство на дипломатичния Карло Руцини. Благодарение на него градът избегна сътресенията на войната , преминали през цяла Европа в началото на 18-ти век. Единствения случай на някаква външна конфронтация , през целия му мандат е бил скандалът с отнемането на привилегиите на църковния клир, заради което отношенията на Венеция с Папската държава се изостриха едва ли не до открит военен конфликт.

Столица: Венеция
Брой на населени места: 5 (4 големи града, 1 среден град)
Икономическа ефективност: 110
Парична единица: флорини

Династия: –
Владетел: Карло Руцини
Наследници: –

Венецианската република – неигроваВенеция - метрополия

  1. Венеция – столица
  2. Падуа
  3. Тревизо
  4. Удине
  5. Триест