Warning: Use of undefined constant SUBLIST_COMPATIBILITY_MODE - assumed 'SUBLIST_COMPATIBILITY_MODE' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/rpgbg/public_html/rage1751/wp-content/plugins/subList.php on line 11
rage1751 » Бохемия

rage1751

Бохемия

Ференц ІІГерб на рода РакоциБохемия отдавна е забравила славните дни на независимото Кралство Бохемия. Едва в края на 17-ти век тя отново възвръща своя независим статут, когато тогавашния император на СРИ дарява титлата курфурст на един от синовете си и го слага начело на Бохемия.

В началото на 18-ти век в Бохемия избухват няколко поредни въстания против властта на Хабсбургите, които се оказват доста успешни с оглед на това че Австрия няма възможността да отдели достатъчно ресурси за потушаването им поради безкрайните войни за наследства. Така Хабсбургите са свалени от Бохемския престол и заменени с патриотичната династията Ракоци.

По време на Войната за Австрийското наследство Бохемия , водена от Ференц ІІ , отново се противопоставя на Австрия и в резултат на успешни бойни действия окупира Кьонигсгрец и Трутнов, който преминават към нея официално с подписването на Пфалцския мир.

Столица: Прага
Брой на населени места: 12 (2 големи града, 5 средни града, 3 малки града и 2 села)
Икономическа ефективност: 105
Парична единица: имперски крони

Династия: Ракоци
Владетел: херцог-курфюрст Ференц ІІ
Наследници: І. Елизабет; ІІ. Яглуш

Владеенето на Бохемия дава право на електорален глас при избора на императора на СРИ.

Херцогство-курфюрстшество Бохемия – неигроваБохемия - метрополия

 1. Прага – столица
 2. Кьонигсгрец
 3. Трутнов
 4. Млада Болеслав
 5. Децин
 6. Табор
 7. Кладно
 8. Жиндрихув Храдец
 9. Карсбад (Карлови вари)
 10. Пилзен
 11. Клатови
 12. Страконице