Warning: Use of undefined constant SUBLIST_COMPATIBILITY_MODE - assumed 'SUBLIST_COMPATIBILITY_MODE' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/rpgbg/public_html/rage1751/wp-content/plugins/subList.php on line 11
rage1751 » 14. Пълководци

rage1751

14. Пълководци

Всяка армия или флота бива предвождана от генерал или адмирал, назначен от играч или поставен автоматично от водещия. Пълководците се развиват и носят бонуси по следната схема:

Всеки пълководец започва от първо ниво(1 точка за разпределяне), но с всяко спечелено сражение (стига да е сравнително равностойно) той покачва едно ниво, което носи по 1 точка, която играчът може да разпредели на един от показателите на генерала/адмирала –  мобилността, атаката и защитата на армията. Всеки 3 точки сложена на мобилност увеличават мобилността на армията/флотата командвана от генерала/адмирала с 1. Всяка точка на Атака, увеличава щетата нанасяна от командваните войски/флота с 2.5% , а всяка точка на Защита – намалява понасяните от войската/флота щети с 2.5%.

Генералът/адмиралът не може да губи нива при поражение, но при всяко сражение има определен шанс генералът/адмиралът да загине в битка, който е – Победа 2.5% шанс ; Поражение 25% шанс. Генералът/адмиралът автоматически умира, ако армията/флотът на полето на сражението е напълно унищожена.

Пълководецът може да бъде сменен по всяко време, но в този случай армията/флотата не може да бъде предвижвана в рамките на 1 ход. Това не важи в случаите когато пълководецът е загинал в битка. В тези случаи веднага се назначава нов на негово място, ако такъв е достъпен.

Монарсите и наследниците също могат да бъде предводител на армия или флота при същите правила, като тяхното начално ниво на пълководец се определя от показателя Пълководчески умения.

В началото на играта всяка държава има 5 офицера 1 ниво, които играчът може да трансформира в генерал или адмирал по свой избор. Нови офицери могат да се купуват за 5 000 ресурса, ако в страната има поне един работещ университет. Ако в страната има действаща Академия на науките, всеки нов офицер има 10% шанс да се окаже талантлив офицер и да започне кариерата си с ниво от 2 до 5.

В случай , че армията губи своя командващ и няма с кого той да бъде заменен, армията почва отстъпление към столицата на своята държава (ако такава все още има) или в посока противоположна на вражеското настъпление. Подобна армия спира когато опре далечната граница на своята държава или стигне до столицата , и остава там докато не бъде назначен или купен нов генерал. В подобни случаи флотата отстъпва към най-близкото си пристанище или се опитва да бяга от преследващата вражеска флота, докато не опре в бряг без възможност да продължи.