Warning: Use of undefined constant SUBLIST_COMPATIBILITY_MODE - assumed 'SUBLIST_COMPATIBILITY_MODE' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/rpgbg/public_html/rage1751/wp-content/plugins/subList.php on line 11
rage1751 » 1. Основни положения

rage1751

1. Основни положения

Просветен монарх изучава правилата ;)1. „Векът на Просвещението – 1751“ е стратегическа игра имаща за цел за моделира в общи рамки историческите процеси в Европа във втората половина на 18-ти век.

2. Участниците в играта са два типа – Водещ/Водещи и Играчи. Водещият координира действията на играчите и ги нанася в игровата реалност, той не е активна част в игровият процес, освен случайните събития. Играчите от своя страна поемат ролите на държавници в различни държави. Спрямо функциите на героите си те биват: основни – лидера на държавата и опционални – роли със плаващи функции по договаряне между играча, лидера и Водещия.

3. Това е само игра – не е желателно да се пренасят в нея извънигровите отношения – както и обратното. Основната цел на играта е просперитета и стабилността на своята държава – или своя герой (това не е шега).

4. Играта има три основни насоки: икономическа, реализирана чрез натрупване на ресурси необходими за останалите сфери на действие, оскъдността на ресурсите и нуждата от тяхното увеличаване; военна, представена чрез система за създаване на няколко вида бойни части, формиранията им в армии, стратегическото и тактическото планиране на военните кампании и битки; политическа, реализирана от самите играчи чрез отношенията им с други играчи вътре и извън отбора на държавата.

5. Всяка от държавите се управлява от играч/отбор играчи със строго разпределени функции. В рамките на тези функции действията на играчите са напълно свободни. Ако играчът има идея която не е заложена в правилата той може да я приложи след консултация с водещия. Това е общо правило за действия, които не са описани в правилата. Ако тези действия в последствие бъдат фиксирани като установено правило, те ще влязат в правилата.

6. Водещият е висша инстанция при решаване на системни въпроси, но няма да се намесва във вътрешноигровите отношения на играчите като арбитър. Всички претенции относно ръководеното на играта се пращат на Водещия по електронната поща или Лично Съобщение на форума. Тези въпроси не се поставят във форума преди Водещия да прецени такава необходимост.