Warning: Use of undefined constant SUBLIST_COMPATIBILITY_MODE - assumed 'SUBLIST_COMPATIBILITY_MODE' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/rpgbg/public_html/rage1751/wp-content/plugins/subList.php on line 11
rage1751 » 15. Колониална политика

rage1751

15. Колониална политика

Векът на Великите Географски Открития отдавна е отминал и няма кътче на Планетата което да не е картографирано и над което да не са заявени претенции. Въпреки това колониалната треска не стихва в Европа. Старите американски колонии са все по-независими от метрополиите и европейците усещат как губят прекия политически контрол. Най-вече поради това започва една нова колонизация – икономическа. В търсене на нови екзотични пазари и разширяването на пазарите във старите колонии държавни и частни флоти кръстосват океаните и морета.

В играта икономическият колониализъм е осъществен чрез система от колониални бази. Колониалните бази позволяват придобиването на ограничен брой търговски маршрути към открити портове в колониални държави, без да се налага да се резервират за тях места за изходящ търговски маршрут в градовете на метрополията. Всяка колониална база има обозначен приход от маршрутите. Стабилността на търговските приходи от колониалните бази, големината на градовете и броят на маршрутите зависи от договаряне с колониални държава в която е установена базата. Както и другите неигрови държави, тези държави имат определено отношение към колонизаторите в зависимост от действията на играча – те също могат да молят за помощ или услуги и при отказ да не са толкова сговорчиви при търговията, колкото при оказана от страна на играча помощ. Естествено до градове с по-големи коефициенти и възможности достъпът ще се дава по-трудно отколкото до градове с малки такива. Също така при определени обстоятелства тези маршрути могат да бъдат прекъснати – при замесването на колониалната база във военен конфликт или чрез едностранно прокъсване от страна на държавата-приемник, поради ниските рейтинги на играча.

Влиянието върху колониалните държави обаче може да бъде оказвано не само чрез мирни средства, но и чрез изпращане на експедиционни войски, предназначени да принудят собствениците на колониалната база да предоставят по-добри условия. Всяка колониална база в зависимост от големината си и активността на търговията в нея ще има определен гарнизон, който експедиционите войски ще трябва да преборят за да преговарят от позицията на победител за нови търговски условия.

Колониалните бази са както следва:

13-те колонии

Бостън – 250
Ню Йорк – 580
Балтимор – 990

Френските колонии

Луизбург – 250
Квебек – 540
Монреал – 870

Испанските колонии

Мексико – 270
Буенос Айрес – 620
Богота – 1050

Индия

Калкута – 330
Бенгал – 680
Мадрас – 1110

Китай

Кантон – 300
Сямин – 700
Шанхай – 1200

Първоначално всяка страна има по три достъпни колониални бази, както това се вижда в списъка. Тези бази са подредени в степени от горе надолу, както следва І, ІІ и ІІІ. Базата с І степен има статуса на малък град и предлага 15 колониални маршрута общо. ІІ степен – среден град и 10 колониални маршрута. ІІІ степен – голям град с общо 5 колониални маршрута.

Всеки играч може да открие колониален маршрут срещу 500 ресурс, при наличие на разрешение и договореност от страна на държавата-приемник. При навлизане на експедиционен корпус на която и да е държава , всичките маршрути биват прекъснати автоматически.

С течение на играта могат да се появяват нови колониални бази.