Warning: Use of undefined constant SUBLIST_COMPATIBILITY_MODE - assumed 'SUBLIST_COMPATIBILITY_MODE' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/rpgbg/public_html/rage1751/wp-content/plugins/subList.php on line 11
rage1751 » Брой ІІІ, март 1751 година

rage1751

ноември 3, 2013

Брой ІІІ, март 1751 година

by avisian

 

Последните данни за положението на Европейските сили според последния брой на Le Globe в областа на данъчните приходи и наичното развитие:

Най-голям месечен данъчен приход:

1. Великобритания
2. Австрия
3. Франция
4. Полша
5. Неапол
6. Пиемонт
7. Испания
8. Саксония
9. Прусия
10. Османската империя
11. Русия
12. Нидерландите
13. Швеция
14. Бавария
Най-развити в научно отношение:

1. Прусия
2. Неапол
3. Австрия

 

Отново полски алкохолизъм!!!

Отново злоупотреба с алкохол се превърна в проблем с държавно значение в Полша. Този път по вина на пиян служител от търговската палата на кралството се случи пълна бърканица с издадените патенти за търговия. Някои патенти се дублирали , а други изобщо разрешавали търговия на несъществуващи тържища в запустели селски райони.

Мнозина търговци във връзка с това претърпели значителни загуби, не само заплатени за самите патенти, но и разходи по доставка на стоките си към места, където те просто не могат да се продават. Очаква се към полската търговска палата този месец да се насочат множество протести от аналогичните ведомства в други държави.

 

Filed under at 9:24 am

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/rpgbg/public_html/rage1751/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Leave a Comment

To customize the avatar that appears by your comment, visit Gravatar.com. The trackback URL for this post is here.